Bugün Oda TV’nin bir haberine denk geldim. 8 Eylül tarihinde yayınlanmış: “Cameron Erdoğanla dalga geçti Erdoğan anlamadı” haberin başlığı. Na burada.

Habere göre Nato zirvesi sırasında Ingiltere Başbakanı David Cameron’la görüşen Tayyip Erdoğan, sonrasında görüşme nasıldı diye soranlara şöyle bir şey demiş; “Cameron, bizim Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki maçta attığımız golleri izlemiş. 2’nci gole hayran kalmış. Bizim takıma da biraz destek olsanız diye takıldı”. 

Oda TV haberin devamını şöyle veriyor: “Aslında Cameron Erdoğan’la dalga geçmişti ama Erdoğan bunu anlamayıp “golüme hayran kalmış” diyerek gazetecilere anlattı.” Bu cümlenin hemen sonrasında da şu cümle var; “Meseleyi bilenler de Cameron’un ironik bir dille Erdoğan’la alay ettiği görüşünde.

(Ilk cümlede kesinlik belirtip ikinci cümlede “meseleyi bilenler” diye saçma sapan bir referansla dediğini kabul ettirme çabası ne büyük rezillik. Bari biraz düzgün yapın.)

Sonrasında da futbolda Ingiltere karşısındaki makus talihimizi anlatmaya başlayıp, Ingiltere’nin bizi sürekli yendiğini hatırlatarak “aslında daşak geçti” demeye getiriyor.

Cameron “Bizim takıma da biraz destek olsanız” diye espiri yaparken, bu seneki dünya kupasında -ki Nato zirvesinin de hemen öncesinde gerçekleşti- gruptan bile çıkamayan Ingiliz milli takımını kastederek “muhabbet” ediyor, bunu anlamak için allame olmaya gerek yok.

tumblr_m2qg844Bd01qcmed9o1_r1_1280

Oda TV’nin bu haberi neden yaptığı açık. Sözcü, Aydınlık gibi ikizleriyle beraber bu tarz, tamamen yalan üzerine kurulu ya da daha kibar bir ifadeyle manipulatif haberciliği sıkça yapıyorlar. Zira rasyonel bir düzlemde fikirlerini savunmaları mümkün değil. Tıpkı Yenişafak, Takvim, Türkiye Gazetesi’nin yaptığı gibi. Dolayısıyla, TR basınının neredeyse tüm ana akım gazeteleri ve haber kaynakları aslında birer dezenformasyon üreteci. Şahsen iki taraf arasında zerre fark görmüyorum. Gücü diğerine versek aynı şeyleri birebir o yapacak bu sefer.

Muhtemelen sen okumuyorsun, izlemiyorsun falan ama baban, anan, deden, nenen izliyor. Anlat bunların da karşı taraftan zerre farkları olmadığını.

Laf konuş